Regie: Gabriël van Eekelen

Tekst: Edward Bastiaansen

 

Spelers:

Geert van Nunen

Ger Guffens

Ineke Spackler

Johanna Sleegers

Margareth Reijnders

Marina van den Munckhof

Martien Sleegers

Natasja van Eunen

Pieter Manders

Wendy de Wit

“Het laat de pastoor koud”

Speeldata:

Zaterdag 1 mei 2021 – Den Draai, Zeilberg

Vrijdag 14 mei 2021 – Parochiehuis, Bakel

Zaterdag 15 mei 2021 – Den Draai, Zeilberg

*datum CCD wordt later dit jaar bekend gemaakt.

 

Aanvang voorstellingen: 20:15 uur

Het verhaal in het kort:
Pastoor de Bonte heeft de bisschop en zijn Afrikaanse zustergemeente ‘Duiwelskloof’ om geldelijke steun gevraagd, omdat zijn parochie in financiële moeilijkheden verkeert. Dit vanwege uit de hand gelopen kosten, waaronder bijvoorbeeld de rekening van de plaatselijke drankhandel.

Om te bekijken of de parochie nog wel ‘levensvatbaar’ is, stuurt de bisschop zijn secretaresse, die hem een positief of negatief advies zal geven. Deze norse vrouw zit constant op de huid van de pastoor en als het aan haar lag, werd de parochie meteen opgedoekt. Ook de toegezegde steun uit ‘Duiwelskloof’ pakt helemaal niet uit zoals de pastoor gehoopt had. Voordat ie het weet lopen er mensen met pistolen in zijn pastorie, klinken er nachts de meest vreselijke geluiden, wordt het riool opengebroken en probeert men hem om te kopen om de regels der kerk, te overtreden. Wanneer hij dan ook nog eens de scheve haan van de kerktoren moet halen en de meest waanzinnige verhalen moet aanhoren in de biechtstoel, wordt het zelfs de meest gelouterde pastoor wel eens teveel!

Maar een niet goed functionerende pastoor zou natuurlijk helemaal de doodsteek voor de parochie zijn. Om haar baantje te kunnen behouden bedenkt schoonmaakster Wilma een reddingsplan, waarin ze ook koster Kees meesleurt. Deze gelooft totaal niet in de goede afloop van dit krankzinnige plan en moet als klap op de vuurpijl ook nog eens een huwelijksmis tussen een kibbelende bruid en bruidegom tot een goed einde brengen. Kortom; een gebed vol kolder met een verrassend end

De Klotlanders laten u met deze avondvullende klucht wederom genieten.

Voor de voorstelling van het Parochiehuis en Cultuur Centrum kun je op de kaarten klikken om naar hun eigen site te gaan. 

of koop direct kaarten:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.