Toneelgezelschap de Klotlanders

Een actieve, gemoedelijke, gezellige toneelvereniging uit het prachtige Zeilberg (Deurne N-B)

Ons Motto:

Gewoon. Mooi. Theater.

Het feit dat wij niet voor U op konden treden betekent niet dat we stil hebben gezeten. Immers het (creatieve) bloed kruipt waar het niet gaan kan. De afgelopen maanden hebben onze leden zich ingezet om onze trouwe bezoekers te laten weten dat we niet stilzitten. Het resultaat is een achtdelige serie: Waar zijn de klotlanders ?

Spelers kregen alleen het format, kort script en rolverdeling. Het resultaat is er een om trots op de zijn!  Je kunt de reportage <— kijken.

Wij hopen de komende tijd niet stil te zitten, en gaan onze energie steken in het organiseren van ons Jubileumjaar. 5 januari 2021 bestaan wij alweer 75 jaar! Dit zal niet ongemerkt voorbij gaan, en wij hopen jullie graag te zien tijdens onze jubileumvoorstelling van “Het laat de pastoor koud”

 

Ons 75 jarig jubileum is over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Voor het seizoen 2021-2022 zijn wij op zoek naar een nieuwe regisseur. Heb jij interesse om een klucht te regisseren en ben je beschikbaar op de donderdagavond van 20:30 – 22:30/ 23:00 uur, van september tot maart? Laat het ons hier weten en we gaan met je in gesprek.

Facebook

Toneelgezelschap De Klotlanders
Toneelgezelschap De Klotlanders4 weken geleden
SCC Den Draai Zeilberg
Gisteren hebben we onze (uitgestelde) jaarvergadering gehouden. Wat was het ontzettend fijn om elkaar (corona proof) weer te zien. We hebben het seizoen 2019-2020 officieel afgesloten. Een jaar met een lach (jubileum van Pieter en Geert 12,5 jaar lid en Wendy 25 jaar lid) en een traan (het uitstellen van Het Laat de Pastoor Koud). We gaan het nieuwe seizoen met goede moed en positiviteit tegemoet. Binnen het bestuur hebben we afscheid genomen van Twan. Bedankt voor alles wat je gedaan hebt binnen het bestuur. Patrick neemt zijn taak over. Ook mogen we een nieuw lid verwelkomen: Judith welkom bij onze club :).
Op naar een mooi seizoen, met in het vooruitzicht: ons jubileumstuk: Het laat de pastoor koud en ons 75 jarig bestaan
welke we op een leuke en ludieke wijze met jullie willen vieren.
Hou onze facebook pagina in de gaten.
Toneelgezelschap De Klotlanders
Toneelgezelschap De Klotlanders2 maanden geleden
Nieuwe speeldata voor Het laat de pastoor koud zijn bekend! Niet alleen nieuwe speeldata, maar ook de beslissing is genomen om Het laat de pastoor koud ons jubileumstuk te laten zijn.

5 januari 2021 bestaat onze verenging 75 jaar. Gedurende het lopende seizoen zullen we daar nog uitgebreid bij stilstaan.

Speeldata "Het laat de pastoor koud

1 mei 2021 - Den Draai, Zeilberg
14 mei 2021 - Parochiehuis, Bakel
15 mei 2021 - Den Draai, Zeilberg.

(Voorstelling in het CCD wordt later dit jaar bekend gemaakt)

Meer informatie op onze website: www.deklotlanders.nl of via onze chat
Toneelgezelschap De Klotlanders
Toneelgezelschap De Klotlanders2 maanden geleden
Deel 8 - Floortje Bleef Liever Thuis!
Wat te doen tijdens deze tijden? Het feit dat wij niet voor U op konden treden betekend niet dat we stil hebben gezeten. Immers het (creatieve) bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Vandaag weer het laatste deel van onze 8 delige serie:
Reportage: Waar zijn de Klotlanders ?
In de hoofdrol o.a. Dhr. Nikkelvest uit "De erfenis van Tante Bella". Check www.deklotlanders.nl voor meer informatie en beelden van deze stukken.

Wij hopen de komende tijd niet stil te zitten, en gaan onze energie steken in het organiseren van ons Jubileumjaar. 5 januari 2021 bestaan wij alweer 75 jaar! Dit zal niet ongemerkt voorbij gaan, en wij hopen jullie graag te zien tijdens onze jubileumvoorstelling van "Het laat de pastoor koud"

Het laat de pastoor koud


Pastoor de Bonte heeft de bisschop en zijn Afrikaanse zustergemeente ‘Duiwelskloof’ om geldelijke steun gevraagd, omdat zijn parochie in financiële moeilijkheden verkeert. Dit vanwege uit de hand gelopen kosten, waaronder bijvoorbeeld de rekening van de plaatselijke drankhandel.

Om te bekijken of de parochie nog wel ‘levensvatbaar’ is, stuurt de bisschop zijn secretaresse, die hem een positief of negatief advies zal geven. Deze norse vrouw zit constant op de huid van de pastoor en als het aan haar lag, werd de parochie meteen opgedoekt. Ook de toegezegde steun uit ‘Duiwelskloof’ pakt helemaal niet uit zoals de pastoor gehoopt had. Voordat ie het weet lopen er mensen met pistolen in zijn pastorie, klinken er nachts de meest vreselijke geluiden, wordt het riool opengebroken en probeert men hem om te kopen om de regels der kerk, te overtreden. Wanneer hij dan ook nog eens de scheve haan van de kerktoren moet halen en de meest waanzinnige verhalen moet aanhoren in de biechtstoel, wordt het zelfs de meest gelouterde pastoor wel eens teveel!

Maar een niet goed functionerende pastoor zou natuurlijk helemaal de doodsteek voor de parochie zijn. Om haar baantje te kunnen behouden bedenkt schoonmaakster Wilma een reddingsplan, waarin ze ook koster Kees meesleurt. Deze gelooft totaal niet in de goede afloop van dit krankzinnige plan en moet als klap op de vuurpijl ook nog eens een huwelijksmis tussen een kibbelende bruid en bruidegom tot een goed einde brengen.

Kortom; een gebed vol kolder met een verrassend end

Nu in onze winkel

Voor de voorstelling van 14 mei (parochiehuis Bakel) en Cultuur Centrum Deurne kunt U niet via ons entreekaarten bestellen. Neem een kijkje in onze winkel hoe U daar kaarten kunt bestellen.

Geplande evenementen

Toneelgezelschap De Klotlanders bestaan 75 jaar !

 5 januari 2021

De Klotlanders – Premiére

 1 mei 2021 – 20:15 uur @ Den Draai, Zeilberg

De Klotlanders – voorstelling

??? (wordt in het najaar bekend gemaakt) @ Cultuur Centrum Martien van Doorne, Deurne

De Klotlanders – voorstelling

14 mei 2021 – 20:15 uur @ Parochiehuis, Bakel

De Klotlanders – voorstelling

15 mei 2021 – 20:15 uur @ Den Draai, Zeilberg

Reacties van bezoekers

Super genoten van de hilarische klucht KAMERKABAAL! Klotlanders dank je wel voor deze mooie avond!
Het was geweldig!

Wat hebben we genoten en gelachen. Het was echt SUPER goed. Een dikke dikke 10. We zijn er volgend jaar weer bij.

Het was geweldig, ik heb me rot gelachen, wat een hilarisch stuk, en wat een top spelers. Genoten van het begin tot het eind👍😂🤣

Hoe krijg je het bij elkaar verzonnen. Geweldige mimiek en zo leuk gespeeld, we hebben ons geen moment verveeld en wij doen het jullie niet na !! Compliment !!!

Sponsoren

Wil jij lid worden?

Altijd al gedacht dat toneel spelen leuk is? Durf jij de sprong te wagen en te kijken of toneel spelen iets voor je is? Kijk dan hier en meld je aan en kom een keer kijken!